Ontwikkelingen m.b.t. het Corona virus

Statement Nostalgische-attracties / Festival-wheel rondom de ontwikkelingen van het Corona virus.

Momenteel krijgen wij veel vragen over wat er bijvoorbeeld gebeurd als een evenement wordt verzet naar een andere datum of mogelijk zelfs wordt geannuleerd, dit naar aanleiding van de situatie rondom het Corona virus.

Net als ieder ander bedrijf in de evenementen branche, wachten ook wij op uitsluitsel van o.a. het RIVM over de ontwikkelingen van het Corona virus en wat dit gaat betekenen voor alle evenementen die worden gehouden na 1 april.

Ook wij zullen ons vanzelfsprekend gaan houden aan de veiligheidseisen en maatregelen die er door de overheid gesteld gaan worden. Binnen ons bedrijf houden wij dan ook nauwlettend de situatie in de gaten om te kijken wat verantwoord is, maar ook wat wij kunnen bijdragen aan de veiligheid van de bezoekers en medewerkers op de vele evenementen die wij gepland hebben staan.

Aangezien de situatie in grote lijnen voor het hele land gelijk zijn gaan wij voor iedere opdracht die wij gepland hebben staan gelijke maatregelen treffen. Dit betekent dat wij tot 1 april geen evenementen zullen bezoeken met onze attracties.

Daarnaast zullen wij ook rekening houden met evenementen die verplaatst gaan worden naar een andere datum of mogelijk geannuleerd zullen worden.

Binnen ons bedrijf is besloten om de gebruikelijke percentage 50% annuleringskosten niet te gaan handhaven indien de opdracht door huurder wordt geannuleerd tot de gebruikelijke 48 uur voor aanvang van het evenement. In plaats daarvan hebben wij besloten om u de mogelijkheid te geven om de boekingen van onze attracties te verzetten naar een andere beschikbare datum binnen ons bedrijf. Dit houdt in dat aanbetalingen blijven staan en dit geldt dan als aanbetaling voor een volgende opdracht.

Mocht het evenement worden geannuleerd op het moment dat de attracties (lees: transport) reeds op locatie is aangekomen, dan hanteren wij de regel van 50% van de factuurprijs. Dit betekend voor u als huurder dat de overige 50% zal blijven staan voor een volgende opdracht en dus wordt gezien als een nieuwe aanbetaling voor een nieuw te plannen evenement. Normaal gesproken zou het volledige tarief gelden bij annulering op locatie, maar in de situatie rondom het Corona virus zal alleen de 50% reserveringskosten in rekening gebracht worden.

Wanneer het evenement naar een andere datum wordt verplaatst en de geboekte attractie is nog beschikbaar op deze datum dan zullen wij deze kosteloos om boeken.

Helaas zitten wij net als ieder ander bedrijf in de evenementen branche in een uiterst vervelende situatie. Wij hopen dat ook het deze turbulente tijd snel voorbij is en dat de slachtoffers en de schade voor iedereen beperkt zal blijven.

Mocht u vragen hebben, stuurt u dan zo snel mogelijk een email naar ons bedrijf. Onze mensen op kantoor ontvangen vele telefoontjes en zijn daarom mogelijk moeilijk bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Freddy Guikema